13.09.2021, 11:49

Білорусь планує розмістити ракетні комплекси на кордоні з Україною

Ольга Романец | Всі новини автора
Лукашенко

Білорусь планує закупити у Росії озброєння більш ніж на мільярд гривень. За словами президента країни Олександра Лукашенка, воно "піде" на кордон з Україною.

Лукашенко повідомив, що обговорив покупку ракетних комплексів С-400 з російським президентом Володимиром Путіним, передає Час Пік з посиланням на Euroradio.

"Зараз у нас повністю комплексами С-300 перекритий периметр на західному напрямку. Але, як Ви знаєте, у нас і південний напрямок додалося. Ми з білоруськими генералами і росіянами обговорювали цю тему. Нас починають з півдня "підігрівати". А що ще буде. Ми повинні готуватися - 1200 км кордон з Україною. Тому нам доведеться закривати і цей периметр. І ми вели якраз мова про те, що з -400 нам буде до місця", - сказав Лукашенко.

Він також розповів, що РФ постачатиме зброю до 2025 року. Серед озброєння буде не тільки С-400, а й близько десяти літаків і кілька десятків вертольотів.

Нагадаємо, радикальний ісламістський рух Талібан, який захопив владу в Афганістані, оприлюднив нові правила для університетів країни, які передбачають роздільне навчання чоловіків і жінок, а також дрес-код згідно законів шаріату.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: