20.09.2021, 18:55

Глава МЗС Угорщини може не потрапити на Генасамблею ООН, бо вакцинувався "Супутником V"

Марина Началова | Всі новини автора

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто може не потрапити на Генеральну Асамблею ООН через вакцинацію російським препаратом "Супутник V".

Про це пише угорське видання Nepszava.hu, передає Час Пік.

Як повідомляється, в березні Сійярто щепився вакциною "Супутник V", про що він сам оголосив у соцмережі.

Однак "Супутник V" досі не визнається більшістю країн. Ця вакцина поки не була дозволена Європейським агентством з лікарських засобів, Всесвітньою організацією охорони здоров'я або органами охорони здоров'я США. Минулого тижня ВООЗ оголосила, що схвалення препарату буде призупинено на невизначений термін, оскільки вони не бачать гарантії, що ніяке забруднення не може потрапити в ампулу під час виробництва.

На Генасамблеї ООН можуть особисто бути присутніми тільки ті, хто вакцинувався препаратом, визнаним або ВООЗ, або владою США. Хоча негативного результату ПЛР-тесту не старше трьох днів в принципі достатньо для поїздки в Сполучені Штати, місто Нью-Йорк, де проходить Генасамблея, і сама Організація Об'єднаних Націй ввели суворіші правила, відповідно до яких, тільки вакциновані можуть бути присутніми на зборах особисто.

Як наголошується в статті, Сійярто хотів би особисто бути присутнім на Генасамблеї, оскільки Угорщина збирається висунути своїх кандидатів на пост глав двох комітетів.

При цьому ООН залишила можливість потрапити на Генасамблею: на місці буде відкрито пункт вакцинації, тож Сійярто зможе зробити собі щеплення якою-небудь західною вакциною. Чи збирається він це робити, поки невідомо.

Раніше повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський і президент Польщі Анджей Дуда зустрінуться в рамках 76-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк