21.09.2021, 17:06

Справа про отруєння в Солсбері: третьому росіянину пред'явили звинувачення

Марина Началова | Всі новини автора

Британські правоохоронні органи вважають, що людина на ім'я Сергій Федотов причетна до отруєння Сергія і Юлії Скрипалів в англійському місті Солсбері в 2018 році.

Британська поліція заявила, що третьому громадянину Росії пред'явлено звинувачення в отруєнні Скрипалів "Новачком", передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Чоловік на ім'я Сергій Федотов, імовірно близько 50 років, нібито працював в одному російському військовому підрозділі з Олександром Петровим і Русланом Бошировим, яким раніше були пред'явлені звинувачення в отруєнні. Скотланд-Ярд заявив, що всі троє працювали на російське ГРУ.

Дін Хейдон, заступник помічника комісара лондонської поліції, сказав, що ця трійця раніше працювала разом в Болгарії та Чехії і, можливо, в інших місцях. Вважається, що вони не працювали у Великобританії до нападу в Солсбері, хоча всі троє бували тут раніше.

"Всі троє - небезпечні люди... Вони намагалися вбити людей тут, у Великобританії, і вони також невідомими способами доставили до Великобританії надзвичайно небезпечну хімічну зброю", - заявив Хейдон.

Він також назвав справжні імена всіх трьох підозрюваних: справжнє ім'я Федотова - Денис Сергєєв, справжнє ім'я Боширова - Олександр Мішкін, а Петрова - Анатолій Чепіга.

Нагадаємо, ще в 2019 році розслідувачі The Insider і Bellingcat розсекретили Федотова-Сергєєва як третього отруйника Скрипалів.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк