26.09.2021, 18:35

Вибори в Німеччині: Наступник Меркель Лашет порушив таємницю голосування, але його голос зарахують

Марина Началова | Всі новини автора

Кандидат у канцлери ФРН від правлячого блоку ХДС/ХСС Армін Лашет, голосуючи на виборах у Бундестаг, продемонстрував усім своє волевиявлення.

Кидаючи бюлетень в урну, Лашет склав його так, що його позначки було видно, і їх зафіксували камери фотографів, передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

"Лашет порушив законні вимоги про таємницю голосування, один з основних принципів голосування в Федеративній Республіці Німеччині. Основний закон передбачає, що члени Бундестагу Німеччини обираються "таємним голосуванням", - наголошується в матеріалі Spiegel.

Проте, голос Лашета буде зарахований, повідомили у Федеральній виборчій комісії.

"Як і очікувалося, відомий в країні політик проголосував за свою партію. ​​Це не може розглядатися як вплив на виборців", - йдеться в Твіттері відомства.

Як зазначили у виборчій комісії, за правилами голосування, не мають зараховуватися голоси виборців, які склали бюлетень таким чином, щоб позначки було видно. Це зроблено для того, щоб не вплинути на інших виборців. У разі неправильного заповнення виборча комісія повинна видати новий бюлетень. Але якщо бюлетень вже знаходиться в урні для голосування, він більше не може бути відсортований і вважається дійсним.

Нагадаємо, в парламентських виборах у Німеччині беруть участь 47 партій. Ангела Меркель покидає пост канцлера, а основними претендентами на цю посаду є Армін Лашет, Олаф Шольц і Анналена Бербок.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: