04.10.2021, 07:59

Влада Грузії озвучила умову повернення Саакашвілі до України

Ираклий Гарибашвили

Екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі зможе повернутися до України, громадянином якої він є, тільки після того, як відбуде на батьківщині весь тюремний термін.

Затриманий у Грузії екс-президент Михайло Саакашвілі, засуджений на шість років, буде відбувати за ґратами весь покладений термін. Про це 3 жовтня заявив прем'єр-міністр країни Іраклій Гарібашвілі, передає Час Пік.

"Ми говоримо про людину, що була президентом (Грузії) протягом дев'яти років. Це катастрофа і образа: людина за власним бажанням відмовилась від громадянства нашої країни. Якщо він хоче повернутися до України, він зможе це зробити після того, як повністю відбуде (тюремний) термін і зможе йти куди захоче...

Можу сказати з повною відповідальністю, Саакашвілі буде повністю відбувати свій термін. За даними на сьогодні, його засуджено до шести років, це затверджено останньою інстанцією", - сказав Гарібашвілі в ефірі телекомпанії "Імеді".

Глава Уряду зазначив, що зараз Саакашвілі настійно просить про повернення до України. Він також висловив здивування рішенням екс-президента Грузії повернутися в країну.

Також Гарібашвілі подякував президенту Грузії Саломе Зурабішвілі, яка відмовилася помилувати Саакашвілі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк