07.10.2021, 11:41

Канцлера Австрії підозрюють у корупції

Себастьян Курц

Канцлера Австрії Себастьяна Курца підозрюють у хабарництві, корупції та зловживанні довірою. Правоохоронці провели обшуки в офісі канцлера та в штаб-квартирі його Австрійської народної партії (ÖVP) у Відні.

Крім канцлера у справі фігурують також його соратники по Австрійській народній партії, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

В рамках розслідування відбулися численні обшуки, в тому числі в двох міністерствах. Крім Курца в справі фігурують й інші чиновники Австрії.

Заступник генсека партії Габі Шварц підтвердила інформацію про обшуки і зазначила, що звинувачення пов'язані з подіями, які сталися п'ять років тому.

За даними ЗМІ, обшуки пов'язані зі звинуваченнями в корупції при публікації реклами та опитувань. У 2016 році Мінфін Австрії замовив дослідження в щоденнику Österreich і профінансував видання на суму близько 1,1 млн євро.

За даними австрійської прокуратури, опитування і дослідження Österreich були "виключно мотивовані партійною політикою й призначалися для політичного просування Курца і групи його найближчих наближених".

Також чиновника та його наближених підозрюють в укладенні угод на суму близько 1,3 млн євро, які дозволили впливати на ЗМІ, зміст і час публікацій.

У свою чергу, в партії назвали звинувачення помилковими таа такими, що переслідують мету завдати "величезної шкоди Народній партії і Себястьяну Курцу".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк