08.10.2021, 13:59

У Латвії вводять надзвичайний стан на три місяці

Ольга Романец | Всі новини автора
Латвия

У Латвії рада з кризового управління прийняла рішення оголосити в країні надзвичайний стан строком на три місяці через поширення коронавірусної інфекції.

Про це повідомив латвійський міністр Таліс Лінкайтс, передає Час Пік.

Як пише Інтерфакс-Україна, глава уряду країни Крішьяніс Каріньш пояснив, що мета введення надзвичайного стану - "підвищити охоплення вакцинацією, ввівши значно суворіші обмеження для нещеплених".

Прем'єр підкреслив, що ситуація в Латвії важка і в лікарнях стрімко зростає кількість пацієнтів з COVID-19, що обмежує можливості медустанов надавати всі послуги.

"Ми півтора року боролися в країні з COVID-19, але боротьба не закінчиться, поки охоплення вакцинацією в групах ризику не дійде до 90%, а в суспільстві в цілому не перевищить 75%. Це ще досить довгий шлях", - сказав він.

Відзначається, що в країні буде також посилено контроль за дотриманням заходів безпеки, будуть введені обмеження.

Зокрема, в магазини, крім продовольчих, стануть пускати тільки з "зеленими" сертифікатами, що підтверджують, що людина зробила щеплення або недавно перехворіла. Більшості підприємств і організацій буде запропоновано перейти на віддалену роботу. Школи продовжать працювати, але учні будуть зобов'язані носити маски. Для заходів у приміщеннях буде введено обмеження на кількість присутніх, також буде збільшено відстань між людьми. У приміщенні люди зобов'язані носити маски.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: