24.10.2021, 14:51

НАТО ввело в експлуатацію третю авіабазу в Прибалтиці

Ольга Романец | Всі новини автора
НАТО

Військовий аеродром Лієлварде в Латвії пройшов модернізацію і сертифікацію і готовий до роботи в повномасштабному режимі.

Про це повідомило повітряне командування альянсу, передає Час Пік з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Тепер союзні ВПС НАТО мають доступ до ще одного модернізованого військового аеродрому в регіоні Балтики. Аеродром Лієлварде здатний приймати союзні літаки в будь-який час доби і в будь-яких погодних умовах", - повідомляє НАТО.

У НАТО зазначили, що "винищувачі НАТО, які здійснюють патрулювання в регіоні Балтики, зможуть використовувати аеродром в якості запасного злітно-посадкового майданчика".

Тобто винищувачі будуть направлятися на базу в Лієлварді в Латвії в разі неможливості використання авіабаз в Емарі в Естонії або Шяуляй в Литві.

На найближчий час заплановане перекидання на латвійський аеродром Данських винищувачів F-16 для проведення на ротаційній основі патрулювання в Прибалтійському регіоні. Також в Лієлварді базуватимуться військово-транспортні літаки і далекі безпілотні літальні апарати.

У НАТО підкреслили, що латвійська Авіабаза матиме велике значення для передового розміщення сил Альянсу на східному фланзі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: