24.10.2021, 15:35

Комендантська година і ковід-перепустки: У Румунії, де один з найнижчих рівнів вакцинації в ЄС, посилюють карантин

Марина Началова | Всі новини автора

Уряд Румунії знову введе нічну комендантську годину і зробить перепустки здоров'я обов'язковими для відвідування більшості громадських місць з понеділка, а також відправить школярів на канікули на два тижні.

Таке рішення було прийнято з метою зупинити спалах захворюваності на COVID-19 і зростання числа смертей, передає Час Пік з посиланням на Reuters.

У цьому місяці Румунія повідомила про рекордну кількість добових смертей і нових випадків коронавірусу, лікарняна система працює на межі. Румунія - друга з кінця за показниками вакцинації від коронавірусу в Європейському союзі. На даний момент повністю вакциновано трохи більше третини дорослого населення країни.

"Ми знаходимося в ситуації лиха, - заявив заступник міністра внутрішніх справ країни Раед Арафат. - Ми бачили, як інші країни проходили через це, коли не було доступної зброї, а саме вакцини. Ми знаходимося в такій ситуації під час вакцинації, тому що більшість з нас відмовилися від щеплення. Цієї ситуації можна було уникнути".

Нові заходи будуть діяти протягом 30 днів і включають обмеження пересування людей з 22:00 і закриття магазинів і ресторанів з 21:00. Тільки люди, які були вакциновані або вилікувалися від коронавірусу, отримають доступ до більшості другорядних громадських місць, крім продуктових магазинів і аптек. Релігійні служби також можуть працювати без перепусток.

Носіння масок в громадських місцях стане обов'язковим з понеділка, а весілля та інші приватні заходи заборонені. Уряд також закликає роботодавців відправляти половину своїх співробітників на віддалену роботу.

Нагадаємо, Мальта заборонила в'їзд громадянам України - навіть вакцинованим.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк