24.10.2021, 18:06

"На межі садизму": У МЗС РФ відреагували на рішення Держдепу США віднести росіян до "бездомних націй"

Марина Началова | Всі новини автора

У російському МЗС вважають, що США перетворили процедуру отримання візи росіянами в "знущання на межі садизму" і "справжнє пекло".

Про це заявила в своєму Телеграм-каналі речник МЗС Росії Марія Захарова, передає Час Пік.

"Багато років американські дипломати руйнували не ними створену систему надання консульських послуг у Росії: закривали консульства, скорочували штат консульських працівників, експериментували з тим, наскільки наша симетрична відповідь відрізняється від дзеркальної. Вони перетворили банальну для 21 століття технічну процедуру на справжнє пекло, в основі якого - знущання на межі садизму", - заявила Захарова.

На її думку, це рішення Держдепартаменту США вдарить не тільки по туризму та культурному обміну.

"Це удар по сім'ях і родичах - тих зв'язках, які утворюють живу тканину відносин між країнами і населяють їх народами. По людях, які щиро повірили запевненням західної думки про свободу пересування. Завдано удар по спорту, по науці та багато чому іншому", - написала Захарова.

Нагадаємо, до "бездомних" в США зараховують громадян тих держав, де у країни немає власного консульського представництва або з якими у Вашингтона склалися нестабільні політичні відносини. Тепер для оформлення візи в США громадяни РФ повинні звертатися в посольство у Варшаві.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: