29.10.2021, 21:58

Північна Корея готується відновити залізничне сполучення з Китаєм

северная корея поезда

У п'ятницю, 29 жовтня, офіційні особи Сеула заявили, що Північна Корея веде підготовку до відкриття своїх залізничних ліній з Китаєм після періоду прикордонного контролю, впровадженого через пандемію COVID-19.  

Таку заяву зробив заступник офіційного представника південнокорейського міністерства об'єднання Ча Док Чхоль, передає Час Пік з посиланням на Yonhap. 

За словами Чхоль, Південна Корея виявила ознаки, які вказують на підготовку до відновлення торгівлі в межуючих з Китаєм регіонах, зокрема - будівництво карантинного об'єкта.

Крім того, Національна розвідувальна служба Південної Кореї (NIS) поінформувала владу країни про те, що КНДР веде переговори з Китаєм та Росією про відновлення руху поїздів через кордон і що поїзди, що з'єднують Сінійджу та Даньдун (прикордонні міста Північної Кореї та Китаю) можуть відновитися вже в листопаді.

"Важко передбачити точну дату їх відновлення. Ми продовжимо уважно стежити за відповідними переміщеннями", - зазначив Чхоль на регулярному брифінгу для преси.

Читайте також: 

Одне з найбільших міст Америки може піти під воду через зміни клімату

Ціна на газ в Європі вперше за півтора місяці знизилася до 800 доларів

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк