31.10.2021, 17:14

В Іспанії відновилися традиційні забіги від биків: вже є загиблий

Марина Началова | Всі новини автора

В Іспанії після тривалої перерви, пов'язаної з карантинними обмеженнями, відновилося проведення енсьєро - національної забавки, яка полягає у тіканні людей від розлючених биків.

Один із перших таких фестивалів закінчився загибеллю людини, передає Час Пік із посиланням на ЗМІ.

Смертельний випадок стався у місті Онда (провінція Кастельйон) в останній день фестивалю. Там 55-річний уродженець муніципалітету Ла-Валь був неодноразово атакований биком. Інші учасники намагалися відвести тварину, але їхні зусилля не мали успіху.

Як повідомляється, чоловік був поранений в ногу і отримав розрив стегнової артерії, і, хоча його встигли довезти до лікарні в сусідньому місті Вільярреал, врятувати його не вдалося. Також він мав поранення голови.

У зв'язку з трагічною подією міська влада скасувала продовження забігів, які мали завершитися в неділю.

Громадські дебати про те, чи слід скасувати фестивалі бігу биків, стали більш запеклими в Іспанії останніми роками, і після ослаблення ковід-обмежень мала місце лише невелика їх кількість.

Тварини, випущені для бігу, зазвичай використовуються у боях биків того ж дня. Опитування, проведене компанією Electomania у 2020 році, показало, що 46% іспанців виступають за заборону кориди, 34% не підтримують такі заходи, але й не підтримують їх законодавчу заборону, а 18% вважають, що звичай слід зберегти.

Нагадаємо, у метро Токіо чоловік з ножем напав на пасажирів і влаштував пожежу, а в єгипетському готелі отруїлися десятки російських туристів.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: