07.11.2021, 12:59

В Іраку безпілотники атакували резиденцію прем'єра

Ольга Романец | Всі новини автора
теракт

Вночі 7 листопада безпілотник з вибухівкою атакував резиденцію прем'єр-міністра Іраку Мустафи аль-Кадхімі в укріпленій зеленій зоні Багдада.

Відзначається, що прем'єр-міністр країни отримав легкі травми, проте його все одно госпіталізували для обстеження, передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

За даними телеканалу Al-Hadath, в результаті атаки постраждали десять співробітників служби охорони аль-Кадхімі.

Жодне з угруповань поки не взяло на себе відповідальність за напад. США назвали це терактом і запропонували Іраку допомогу в його розслідуванні.

"Ми підтримуємо тісний контакт з іракськими силами безпеки, які займаються захистом суверенітету і незалежності Іраку, і запропонували свою допомогу в розслідуванні цього нападу", - заявив офіційний представник Держдепартаменту Нед Прайс.

Як зазначає Associated Press, інцидент стався на тлі протестів, що тривають в Багдаді після оголошення результатів загальних виборів. У п'ятницю, 5 листопада, демонстранти спробували проникнути в "зелену" зону (район, де розташовані іноземні та урядові об'єкти). Сили безпеки застосували сльозогінний газ і бойові патрони, сталася перестрілка, в якій був убитий один протестуючий.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: