07.11.2021, 17:34

Десятки пасажирів втекли з літака після екстреної посадки на Майорці

Марина Началова | Всі новини автора

Поліція розшукувала пасажирів, які втекли з літака після того, як борт приземлився на іспанському острові Майорка.

Літак авіакомпанії Air Arabia, який летів із Марокко до Туреччини ввечері в п'ятницю, попросив перенаправити його до Пальма-де-Майорки, оскільки одному з пасажирів стало погано, передає Час Пік із посиланням на закордонні ЗМІ.

Пасажира було доставлено до лікарні, але незабаром його виписали і затримали за підозрою в тому, що він інсценував хворобу, щоб дозволити собі та іншим особам незаконно в'їхати до Іспанії, повідомляє поліція.

У заяві поліції йдеться, що поки він перебував у лікарні, інші пасажири залишили літак, перетнули злітно-посадкову смугу і зуміли перетнути паркани по периметру аеропорту. Через хаос аеропорт був закритий більш ніж на три години.

Повідомляється, що чоловік, який був госпіталізований, мабуть, під час польоту переніс діабетичну кому. Іспанські ЗМІ повідомили, що він є марокканцем. Інший пасажир, який супроводжував його до лікарні, також втік.

Представники місцевої влади заявили, що раніше подібних інцидентів не траплялося в країні. В інциденті можуть бути замішані 24 особи, які були впізнані зі списку пасажирів, 12 із них були затримані. У той час як поліція продовжила шукати зниклих безвісти пасажирів, правоохоронці почали з'ясовувати, чи це була ретельно спланована втеча, чи деякі пасажири прийняли спонтанне рішення втекти після приземлення літака.

Затриманим пасажирам загрожує депортація до країни їхнього походження, Марокко, але вони також можуть зіткнутися із судовим позовом Іспанії за звинуваченням у порушенні авіаційних правил та, можливо, іншими звинуваченнями.

Зрештою літак відновив рейс до Стамбула з пасажирами, що залишилися.

Дивіться відео: "Подорожував" з Туреччини до Європи: українські прикордонники дістали з-під причепа вантажівки нелегала

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: