08.11.2021, 16:07

Денісова заявила, що стан голодуючого Саакашвілі стрімко погіршується

Марина Началова | Всі новини автора

Здоров'я екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі, який 39-й день голодує у в'язниці, стрімко погіршується.

Про це заявила у Фейсбуці Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, передає Час Пік.

"За інформацією консиліуму лікарів, які сьогодні відвідали Міхеіла у пенітенціарній установі №12 у м. Руставі (Грузія), стан його здоров’я незадовільний і може змінитися у гірший бік кожної хвилини", - пише Денісова.

Вона закликала грузинську владу невідкладно забезпечити переведення Саакашвілі до лікарні, яка облаштована для надання екстрених реанімаційних заходів та відповідає стандартам надання медичної допомоги таким пацієнтам з урахуванням усіх рекомендацій консиліуму лікарів.

З словами Денісової, через поширення в ЗМІ повідомлень представників грузинської влади про нібито прийом їжі Саакашвілі, він з 6 листопада відмовився від будь-яких ліків, вітамінів та підтримувальних препаратів. Хоча їхній перелік був визначений начальником медичного відділення Особливої пенітенціарної служби та медперсоналу установи для запобігання настанню летальних наслідків.

"Спонукання Міхеіла відмовитися від цих препаратів є нічим іншим як способом позбавлення його життя", - заявила омбудсмен.

Денісова закликала іноземні держави та міжнародні правозахисні організації рішуче засудити дії посадових осіб Грузії, які порушують права Саакашвілі на життя та здоров’я.

"Звертаюся до влади Грузії терміново забезпечити громадянина України Міхеіла Саакашвілі належним лікуванням, що може врятувати йому життя", - написала вона.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: