15.11.2021, 21:03

У Норвегії виявили новий тип Дельта-коронавірусу: наскільки він небезпечний

Марина Началова | Всі новини автора

У Норвегії виявлено новий різновид Дельта-штаму коронавірусу. Однак дослідники не вважають, що він небезпечніший, ніж звичайна "Дельта".

Нову версію Дельта-коронавірусу було вперше виявлено норвезьким Національним інститутом громадської охорони здоров'я наприкінці червня. З того часу він з'явився в багатьох місцях країни, і тепер він має власну міжнародну категоризацію, передає Час Пік з посиланням на телеканал NRK.

Новий варіант вірусу називається AY.63 і має позначення "вперше помічений у Норвегії". Національний інститут громадської охорони здоров'я не вважає його більш заразним, ніж звичайний Дельта-коронавірус.

"У нас немає доказів того, що у нього є якісь особливі конкурентні переваги", - каже старший науковий співробітник інституту Олав Хунгнес.

Представник інституту охорони здоров'я Кароліна Брагстад ​​зазначає, що дослідники також не мають вказівок на те, що вакцина проти нового різновиду вірусу не діє.

В інституті вважають, що "норвезький" варіант вірусу може дати вченим унікальні можливості дослідити, як розвивається коронавірус та як обмежувальні заходи впливають на його поширення.

Раніше повідомлялося, що штам "Дельта" спровокував у Китаї новий спалах COVID-19.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк