23.11.2021, 10:02

У США заявили про розширення санкцій проти проєкту "Північний потік-2"

санкцийи против проекта "Северный поток-2"

У США заявили про розширення санкційного пакету проти причетних до реалізації російського проєкту "Північний потік-2".

Санкції буде введено проти двох суден, які вели будівництво газопроводу, та однієї компанії. Про це ]]>йдеться ]]>в заяві держсекретаря США Ентоні Блінкена на сайті Держдепу США, передає Час Пік.

Держдепартамент подав до Конгресу США звіт з включенням до списку санкцій двох судів та пов'язаної з Росією компанії Transadria Ltd., що беруть участь у проєкті. Звіт подано відповідно до Закону про захист енергетичної безпеки Європи 2019 року (PEESA).

"Transadria Ltd. потрапить під санкції згідно PEESA, а її судно "Марлін" буде визначено як заблоковане майно", - заявив Блінкен.

Він підкреслив, що всього адміністрація США вже наклала санкції на 8 осіб та визначила 17 їх суден як заблоковану власність відповідно до PEESA у зв'язку з "Північним потоком-2".

"Незважаючи на те, що адміністрація продовжує виступати проти трубопроводу "Північний потік - 2", у тому числі через наші санкції, ми продовжуємо працювати з Німеччиною та іншими союзниками та партнерами, щоб знизити ризики, які трубопровід створює для України та країн НАТО та ЄС на передовій, і дати відсіч шкідливій діяльності Росії, зокрема у енергетичній сфері", - заявив Блінкен.

У свою чергу російський посол в США Анатолій Антонов на ]]>сторінці]]> посольства в Facebook назвав "діалог через санкції" зі Сполученими Штатами "неприпустимим" й таким, що порушує міжнародне право.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк