26.11.2021, 07:58

У Росії в результаті аварії на шахті загинуло 52 людини

Марина Началова | Всі новини автора

Кількість загиблих внаслідок вибуху та пожежі на шахті "Листвяжна" в Кемеровській області Росії зросла до 52.

Про це повідомляють російські ЗМІ із посиланням на представників МНС, передає Час Пік.

Як стало відомо, загинули всі 46 гірників, які залишалися під землею, а також ланка з 6 гірничорятувальників, яка брала участь у пошуково-рятувальній операції.

"Вчора у нас теж сталася трагедія - загинули шість гірничорятувальників. У тій газовій атмосфері, яка зараз склалася на аварійній ділянці, говорити про те, що хтось вижив, неможливо", - заявив командир Кемеровського воєнізованого гірничорятувального загону Юрій Ше.

За його словами, для тих, хто перебуває в шахті, становить небезпеку окис вуглецю, який вбирається через шкіру - від цього навіть досвідченим рятувальникам стає зле.

Крім того, за медичною допомогою звернулися 63 особи, серед них 11 рятувальників. 13 осіб лікуються амбулаторно, решту госпіталізовано.

Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу за статтею "Порушення вимог промислової безпеки небезпечних виробничих об'єктів, що спричинило необережність смерть двох і більше осіб". Затримано директора шахти, його першого заступника та начальника дільниці.

У зв'язку з трагедією в Кузбасі оголошено триденну жалобу.

Нагадаємо, вранці у четвер надійшов сигнал про задимлення на шахті "Листвяжна", під землею на той момент знаходилося 285 гірників. Більшість із них вдалося евакуювати.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: