26.11.2021, 20:59

ВООЗ дала назву новому штаму коронавірусу з Африки

лаборатория

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) дала назву новому штаму COVID-19, який нещодавно був виявлений в Південній Африці. Його вирішили іменувати грецькою буквою "омікрон".

Про це ]]>повідомляє]]> прес-служба ВООЗ, передає Час Пік.

"ВООЗ позначила варіант B.1.1.529 як такий, щто викликає занепокоєння, назвою "омікрон", - йдеться в повідомленні.

Експерти підкреслюють, що новий штам коронавірусу має велику кількість мутацій.

"Попередні дані свідчать про підвищений ризик повторного зараження цим варіантом у порівнянні з іншими викликають занепокоєння. Число випадків цього варіанту, мабуть, збільшується майже у всіх провінціях Південної Африки", - стверджують у ВООЗ.

ПЛР-тести можуть не виявляти один з генів нового штаму, тому буде потрібно додаткове секвенування.

"Кілька лабораторій вказали, що в одному широко використовуваному ПЛР-тесті один з трьох цільових генів не виявляється (так зване випадання S-гена або відсутність мети S-гена), і тому цей тест можна використовувати в якості маркера даного варіанту до підтвердження секвенування. При використанні цього підходу даний варіант виявлявся швидше, ніж попередні сплески інфекції, що дозволяє припустити, що цей варіант може мати перевагу в зростанні", - повідомили у ВООЗ.

У зв'язку з поширенням штаму "Омікрон", країнам рекомендується посилити епідемічний нагляд, а також повідомляти про всі випадки, пов'язані новим різновидом коронавірусу.

Читайте також: Новий штам COVID-19 дістався з Африки до Європи

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: