28.11.2021, 12:34

Ізраїль закриває кордони через новий штам коронавірусу Omicron

Израиль закрывает границы

Уряд Ізраїлю прийняв рішення тимчасово закрити кордони для більшості іноземних громадян, щоб запобігти поширенню штаму коронавірусу Omicron.

В Ізраїлі ввечері 27 листопада затвердили нові обмеження для запобігання поширенню нового штаму коронавірусу Omicron. Нові правила вступили в силу в ніч на 28 листопада, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Обмежувальні заходи включають заборону на в'їзд до Ізраїлю іноземним громадянам протягом 14 днів. В'їзд можливий тільки при отриманні спеціального дозволу урядової комісії.

Серед нових заходів - розширення обов'язкового карантину для тих, хто перебуває з-за кордону.

Вакциновані або громадяни Ізраїлю, які перехворіли на COVID-19, при поверненні на батьківщину будуть проходити ПЛР-тест. Потім вони повинні залишатися на домашньому карантині три дні та здати повторний тест, в разі негативного результату їм дозволять перервати ізоляцію.

Невакцинованих громадян Ізраїлю також будуть тестувати на в'їзді та відправляти на самоізоляцію, повторний тест вони можуть здати лише на сьомий день.

Ізраїльтяни, які повертаються з країн "червоного" списку, будуть протестовані та поміщені в спеціальний державний готель до отримання результату тесту на вірус. При негативному результаті їх відпустять на домашній карантин, повторний тест можна здати на сьомий день.

Міністерство охорони здоров'я Ізраїлю офіційно підтвердило один випадок зараження штамом коронавірусу Omicron, ще семеро пацієнтів очікують на результати аналізу.

Нагадаємо, в ряді країн Європи виявлено новий штам коронавірусу Omicron. Всесвітня організація охорони здоров'я визнала новий штам коронавірусу таким, що викликає занепокоєння.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк