06.02.2022, 21:43

Розігнався до 400 км/год: Власнику Bugatti Chiron загрожує в'язниця за лихацтво на безлімітному автобані

Марина Началова | Всі новини автора

Чеський бізнесмен Радім Пассер на своєму гіперкарі Bugatti Chiron розігнався до 417 км на годину на одному з автобанів Німеччини.

Формально обмеження швидкості на німецьких автобанах немає, але Пассера все одно збираються відправити під суд, передає Час Пік із посиланням на The Sun.

Прокуратура заявила, що веде розслідування щодо 58-річного Радіма Пассера за участь в імовірних незаконних перегонах після того, як сам водій виклав відео свого "досягнення" в інтернет.

Кадри було знято влітку 2021 року на прямій ділянці автомагістралі A2 між Берліном та Ганновером. Там мільйонер вирішив максимально розігнатися, і спідометр у якийсь момент досяг позначки 417 км на годину.

Відео викликало лють серед борців за безпеку та відновилися заклики ввести обмеження швидкості на автобанах Німеччини, які, як відомо, не мають обмежень за межами міських районів.

Правоохоронці заявили, що попри відсутність швидкісного ліміту водії все одно мають думати про безпеку руху. У цьому випадку виникли обґрунтовані сумніви, що Пассер міг повною мірою контролювати свій автомобіль.

Поліція Саксонії-Анхальт підтвердила, що справу було передано до прокуратури. Пассеру може загрожувати до 2 років тюремного ув'язнення.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: