06.02.2022, 22:24

"Мрія" викликала фурор у Данії: подивитися на літак-гігант прийшли тисячі людей

Марина Началова | Всі новини автора

Український літак Ан-225 "Мрія" став справжньою "зіркою" у Данії. Подивитися на унікальне повітряне судно приїжджали навіть із сусідніх країн.

Днями "Мрія" втретє побувала в Данії та вперше приземлилася в аеропорту міста Біллунд. Про цю подію написали данські ЗМІ, повідомляє Час Пік.

Як повідомляється, "Мрія" доставила в Біллунд 2,5 мільйона наборів для тестування на коронавірус і заразом стала сенсацією для данських авіаентузіастів.

За словами Медса Біспа Агерснапа, менеджера зі зв'язків із громадськістю в аеропорту Біллунда, у п'ятницю ввечері від 1000 до 2000 людей прийшли подивитися, як приземляється величезний вантажний літак. Люди з Фінляндії, Норвегії, Швеції, Німеччини та Англії також приїхали подивитися на "Мрію".

У літака-гіганта шість двигунів. Його довжина становить 84 метри, висота – 18,1 метра, а розмах крил – 88,4 метра. Для порівняння, звичайний пасажирський літак, наприклад Боїнг 737-800, 37,5 метрів у довжину і має розмах крила вдвічі менший – 35,8 метра. При цьому "Мрія" має максимальну "злітну масу" 640 тонн.

У всьому світі існує лише один екземпляр цього літака, тому прибуття "Мрії" часто стає гучною подією у різних країнах.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: