13.04.2022, 21:57

Байден оголосив про надання Україні військової допомоги на 800 млн доларів

байден

Президент США Джо Байден заявив про надання Україні військової допомоги на 800 мільйонів доларів. Україна отримає нову зброю та боєприпаси.

Про це ]]>повідомляється]]> на сайті Білого дому, повідомляє Час Пік.

Байден зазначив, що сьогодні провів телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським, у якій поділився з українським лідером про те, що США санкціонують надання додаткової військової допомоги. Поки що РФ стягує війська на сході країни - США надаватимуть зброю для самозахисту.

"Цей новий пакет допомоги буде включати багато високоефективних систем озброєння, які ми вже надали, і нові можливості, адаптовані до ширшого наступу, який, як ми очікуємо, Росія почне на сході України. Ці нові можливості включають артилерійські системи, артилерійські снаряди та бронетранспортери. Я також схвалив передачу додаткових вертольотів. Крім того, ми продовжуємо сприяти передачі значних сил та коштів від наших союзників та партнерів у всьому світі", - йдеться у повідомленні.

У Білому домі вважають, що стабільне постачання зброї США та союзників до України відіграло вирішальну роль у боротьбі з Росією.

"Це допомогло Путіну зазнати невдачі в його початкових військових цілях із завоювання та контролю над Україною. Ми не можемо зараз відпочивати. Як я запевнив президента Зеленського, американський народ і надалі підтримуватиме хоробрий український народ у його боротьбі за свободу", - додав Байден.

Читайте також: Зеленський обговорив з Байденом додаткову допомогу Україні та посилення санкцій проти РФ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк