19.05.2022, 22:51

У США обговорюють передачу Україні ракет великої дальності для деблокади Чорного моря, - Reuters

ракета

Білий дім працює над тим, щоби передати сучасні протикорабельні ракети для українських винищувачів, які допоможуть подолати блокаду Чорного моря з боку РФ.

Про це ]]>повідомляє]]> видання Reuters з посиланням на трьох чиновників США та двох представників Конгресу, передає Час Пік.

Так, за інформацією джерел, два типи потужних протикорабельних ракет активно розглядалися або для прямого постачання в Україну, або шляхом передачі з європейських країн, у яких є ці ракети. Йдеться про ракети Harpoon виробництва Boeing та Naval Strike Missile виробництва Kongsberg та Raytheon Technologies.

Зазначається, що Україна вже просила у США ракети, які можуть відтіснити флот РФ від портів у Чорному морі, що дозволить відновити постачання зерна та іншої сільськогосподарської продукції по всьому світу. Однак у Штатах говорили про перешкоди у відправленні потужнішої зброї більшої дальності в Україну, посилаючись на необхідність тривалого навчання, труднощі з обслуговуванням обладнання чи побоювання, що американське озброєння може бути захоплене російськими військами.

Читайте також: Сенат США підтримав надання Україні 40 млрд гривень, але це ще не вся військова допомога

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: