08.06.2022, 21:28

В ООН заявили про загрозу світової катастрофи у 2023 році, якщо війна в Україні продовжуватиметься

оон

Якщо на світові ринки не повернеться сільськогосподарська продукція з України та Росії, у 2023 році може виникнути катастрофа глобального масштабу.

Про це заявила голова Конференції ООН з торгівлі та розвитку експорту Ребекка Грінспен під час прес-конференції, передає Час Пік з посиланням на інформацію ЗМІ.

"Поточна продовольча криза може швидко обернутися продовольчою катастрофою глобального масштабу в 2023 році. Ціни на енергоносії зросли, і обмеження на експорт добрив із чорноморського регіону призвели до того, що ціни на добрива зростають швидше за ціни на їжу", - сказала Грінспен.

За її словами, якщо війна в Україні продовжиться, а високі ціни на зерно та добрива збережуться до наступної посівної, то нинішня криза може поширитися на інші основні сільськогосподарські культури, зокрема на рис, що позначиться на мільярдах людей.

Також Грінспен відзначила, що для запобігання катастрофи необхідно повернути на світові ринки продовольство з України, а також продовольство та добрива з Росії.

"Відновлення постачання добрив, забезпечення доступу до них малих фермерських господарств, підтримка повсюдної пропозиції будуть критично важливими протягом наступних 18 місяців", - додала представник ООН.

Читайте також: Якщо війна в Україні не закінчиться найближчим часом, понад 300 млн людей у ​​всьому світі опиняться на межі голоду, - ООН

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк