24.06.2022, 16:39

РФ готує серію терактів у Білорусі, щоб втягнути у війну, - розвідка

мозырь

Щоб втягнути Білорусь у війну з Україною, РФ планує здійснити низку терактів по інфраструктурних об'єктах та цивільному населенню на території країни.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони у Telegram, передає Час Пік.

"Кремль планує підрив житлових будинків у Мозирі, щоб втягнути Білорусь у війну проти України... Для цього до міста Мозиря під виглядом цивільного населення прибули диверсійні групи. До їх складу входять кадрові співробітники Головного розвідувального управління РФ та найманці приватних військових компаній, які контролюють Пригожин та Шойгу", - йдеться у повідомленні.

У розвідці зазначають, що в організації серії терактів у Білорусі буде використано сценарій аналогічний застосованому РФ у Чечні.

Зокрема, ГРУ планує атакувати артилерією та ракетами Мозирський НПЗ, об'єкти цивільної інфраструктури та житлові масиви. Відбудуться підриви житлових будинків, лікарні та школи.

"Це, на думку кремлівських кураторів "спецоперації", створить для Лукашенка так званий "казус беллі". Тобто формальний привід для розв'язання війни. Вважається, що в цьому випадку у самопроголошеного "президента" Білорусі не залишиться можливість уникнути участі у війні", - стверджують в українській розвідці та додають, що білоруські військові вже почали евакуацію своїх сімей з Мозиря.

Читайте також: СБУ викрила агентурну мережу ГРУ РФ, до якої входив народний депутат України

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк