19.07.2022, 22:19

У Росії хочуть залучити мешканців КНДР до відновлення окупованого Донбасу

Марина Началова | Всі новини автора

Посол Росії в Північній Кореї Олександр Мацегора заявив, що північнокорейські робітники можуть бути відправлені на відновлення Донбасу.

Про це Мацегора сказав в інтерв'ю російській газеті "Известия", передає Час Пік.

За його словами, існує потенційно "багато можливостей" для економічного співробітництва між Північною Кореєю та самопроголошеними "республіками" на Донбасі, незважаючи на санкції ООН.

"Висококваліфіковані та працелюбні корейські будівельники, здатні працювати в найскладніших умовах, могли б допомогти нам відновити наші соціальні, інфраструктурні та промислові об'єкти", - заявив російський посол.

Північна Корея традиційно заробляла таку необхідну іноземну валюту, відправляючи своїх громадян на роботу за кордон. Відповідно до санкцій ООН вони мали бути репатрійовані до кінця 2019 року, але, як повідомляється, значна кількість північнокорейських робітників продовжувала працювати в Росії та Китаї, а також у Лаосі та В'єтнамі після встановленого терміну.

Минулого тижня КНДР визнала незалежність так званих "ДНР" та "ЛНР". Одразу після цього Україна розірвала дипломатичні відносини із Північною Кореєю.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк