13.07.2022, 20:14

Україна розриває дипломатичні відносини з КНДР

мид украины

Україна розриває дипломатичні відносини з КНДР у відповідь на визнання країною "незалежності" самопроголошених "ДНР" та "ЛНР".

Про це йдеться в заяві МЗС України, яку оприлюднив речник відомства Олег Ніколенко у Facebook, передає Час Пік.

"Розглядаємо це рішення як спробу підірвати суверенітет та територіальну цілісність України з боку Пхеньяна, грубе порушення Конституції України, Статуту ООН та основоположних норм і принципів міжнародного права. Визнання північнокорейським режимом "суб’єктності" російських окупаційних режимів на Донеччині та Луганщині є нікчемним, не матиме юридичних наслідків та не змінить міжнародно визнаних кордонів України", - йдеться у повідомленні МЗС.

Дії КНДР розцінюються як недружній акт. Дипломатичні відносини будуть повністю розірвані. Зазначається, що політичні та економічні контакти з КНДР не здійснюються через накладені на цю країну міжнародні санкції.

"Звернення Росії до КНДР про підтримку в легітимізації силового захоплення частини української території говорить більше про токсичність Москви, ніж Пхеньяна. В Росії більше не залишилося союзників у світі, окрім країн, які залежать від неї фінансово і політично, а рівень ізоляції РФ скоро досягне рівня ізоляції КНДР. Україна і надалі максимально жорстко реагуватиме на зазіхання на її суверенітет та територіальну цілісність", - наголосив глава МЗС України Дмитро Кулеба.

Читайте також: Кулеба в Гаазі запропонує створити спецтрибунал для керівництва Росії

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк