31.07.2022, 20:07

Чубайс потрапив до реанімації в Європі, - Собчак

Марина Началова | Всі новини автора

Російський політик, колишній глава "Роснано" та екс-представник Путіна зі сталого розвитку в міжнародних організаціях Анатолій Чубайс потрапив до реанімації в Європі.

Про це повідомила у соцмережі російська журналістка Ксенія Собчак, передає Час Пік.

"Стан нестабільний. Стало погано раптово почали відніматися руки та ноги. Ось коментар особисто Анатолія Борисовича: «Я госпіталізований в одну з європейських клінік з діагнозом синдром Гійєна-Барре. Стан середньої тяжкості, стабільний.»", - написала Собчак.

Синдром Гійєна-Барре – рідкісний стан, при якому імунна система людини вражає власні периферичні нерви. Перші симптоми синдрому Гійєна-Барре включають слабкість або поколюючі відчуття. Зазвичай вони починаються в ногах і можуть потім поширюватися на руки та обличчя. У деяких людей ці симптоми можуть призводити до паралічу ніг, рук або м'язів обличчя.

У той же час Телеграм-канал "Осторожно, новости" пише, що кімнату де знаходився Чубайс, коли відчув себе погано, обстежили фахівці в костюмах хімічного захисту. А співробітники поліції опитували всіх свідків.

Незабаром після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Чубайс звільнився з посади спецпреда Путіна та залишив РФ. Незабаром він був помічений у турецькому Стамбулі, потім – на Кіпрі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: