17.09.2022, 17:28

До Землі несуться уламки китайської космічної ракети: чи є загроза і куди вони приземляться

китайская ракета

З космодрому Венчан стартувала китайська ракета "Чанчжен-7". Вона вивела до космосу телекомунікаційний супутник. Однак китайські астронавти не забезпечили контрольований спуск залишків ракети.

Очікується, що ракета впаде поруч із населеними пунктами на Філіппінах, передає Час Пік з посиланням на інформацію ЗМІ.

Ракети здійснюють керований спуск після того, як вони відправлять корисне навантаження на орбіту, і згоряють в атмосфері над заздалегідь визначеним регіоном Землі, таким як незаселена ділянка океану. Але після того, як ракета "Чанчжен-7" вивела супутник на орбіту, уламки продовжували кружляти навколо Землі, і поки що неясно, коли саме і де вони знову увійдуть в атмосферу.

Разом з тим, Філіппінське космічне агентство визначило, що космічне сміття може впасти приблизно за 71 кілометр від філіппінського муніципалітету Бургос або в іншому місці приблизно за 52 кілометри від Санта-Ани.

На Філіппінах впевнені, що уламки навряд чи впадуть на наземні об'єкти чи населені пункти на території країни. Однак вони становлять значну загрозу для кораблів, літаків, рибальських човнів та інших суден, що знаходяться в зоні падіння.

Читайте також: На північному сході Туреччини стався потужний землетрус

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк