01.02.2023, 15:23

Навіть місто перейменували: у російському Волгограді відкрили пам'ятник Сталіну, чекають на Путіна (відео)

Віктор Білий | Всі новини автора

У Волгограді пройшла урочиста церемонія відкриття пам'ятника Сталіну. Пам'ятник відкрили біля музею "Сталінградська битва". Також поряд зі Сталіним з'явилися бюсти Георгія Жукова та Олександра Василевського.

Про це повідомляють іноЗМІ, передає Час Пік.

Захід був присвячений 80-річчю перемоги у Сталінградській битві. Навіть таблички під назвою міста тимчасово (а може й ні) замінили на Сталінград.

Згідно з опитуванням державного ВЦВГД, волгоградці не хочуть, щоб їхнє місто перейменовували на Сталінград. Проти перейменування виступають 67% жителів міста, за – 26%. При цьому 4% городян вважають, що якщо перейменовувати місто, то з поверненням історичного імені - Царицин (місто мало цю назву з 1589 по 1925).

Повідомляється, що 2 лютого з цієї нагоди до міста приїде і сам Путін.

Перед його приїздом місцева влада вжила низку заходів безпеки (заборонила проїзд до центру міста великовантажів, посилила патрулювання вулиць та вжила низку інших заходів безпеки), які мешканці міста назвали безпрецедентними.

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко в Telegram-каналі поцікавився, "а чи всі, хто приймав рішення про засудження сталінських репресій, уже визнані на Московії ворогами народу чи треба ще почекати?".

"Якби 1939 року завдяки Сталіну Радянський Союз не вступив у війну фактично на боці Гітлера, разом розділивши Польщу, то швидше за все не було б ні Голокосту, ні мільйонів убитих громадян СРСР ані сталінградської битви. Але хіба русню цікавить правда? Циклічність історії? Відповідь на поверхні. Баби нових (рабів) наражають як головний тренд російської неокомуністичної недоімперіі.", - написав він у мережі.

Читайте також:

Рекордні втрати росіян у січні: експерт назвав причини

Росіяни готуються до контрнаступу: в ISW розповіли, де чекати на удар

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: