01.03.2023, 09:26

Росія використовує затишшя, і страждає від санкцій: італійська розвідка повідомила про нові плани Кремля

Віктор Білий | Всі новини автора

Путін не досяг своєї мети в Україні. Росія використовує затишшя для підготовки до довгої війни, але страждає від санкцій.

Про це йдеться у звіті італійської розвідки парламенту щодо війни в Україні, передає Час Пік з посиланням на видання ]]>La Stampa]]>.

У звіті сказано, що Путін нібито визнав проблеми своєї армії під час бойових дій проти ЗСУ. Саме тому в МО РФ і оголосили про реструктуризацію своєї армії. У результаті Москва планує збільшити її чисельність до 1,5 млн військовослужбовців.

"Для російських оперативна пауза необхідна для відновлення сил та підготовки до затяжної війни. Москва намагається використати цей період відносної стагнації для перезапуску діяльності російського ВПК, який, залишаючись значним з точки зору виробничих потужностей, починає відчувати на собі вплив західних санкцій", - йдеться у звіті.

У розвідці зазначили, що "цілі Путіна провалилися через нерозуміння українського сценарію".

"Рік завершився визнанням Путіним труднощів, що виникли на Донбасі у протидії ЗСУ, сигналом, який пов'язаний із пропонованою реструктуризацією Збройних сил Росії - зі збільшенням загальної чисельності до 1,5 мільйонів солдатів - підтверджує намір продовжувати конфлікт доти, доки не буде досягнуто ключових цілей, яких прагне Москва", - повідомили у розвідці.

Читайте також: Росію атакували дрони: У Туапсе пожежа на нафтобазі, а в Петербурзі запровадили план "Килим"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк