07.05.2023, 15:13

"Вагнерівці" отримають нові боєприпаси та Суровікіна — Пригожин

Пригожин

Керівництво РФ пообіцяло надати керівнику приватної військової компанії "Вагнер" допомогу у вигляді нових боєприпасів та генерала Сергія Суровікіна, який раніше керував окупантами.

Про це стало відомо з російських джерел, передає Час Пік.

За словами Євгена Пригожина, його бійці отримають нові боєприпаси, а також керівництво обіцяє залучити Суровікіна для допомоги "вагнерівцям". Очільник ПВК Вагнера називає Суровікіна єдиною людиною, що вміє воювати серед тих, що мають зірку генерала армії.

"Нам обіцяють дати боєприпаси й озброєння стільки, скільки нам потрібно для продовження подальших дій. Нам клянуться, що на фланзі буде виставлено все те, що необхідно, щоб нас не підрізав противник. Нам кажуть про те, що ми можемо діяти у Бахмуті так, як вважаємо за потрібне. І нам дають Суровікіна як людину, яка ухвалюватиме всі рішення в рамках бойових дій ПВК "Вагнер" у взаємодії з Міністерством оборони", - заявив Пригожин.

Нагадаємо, що раніше ватажок ПВК "Вагнер" зняв відео на фоні загиблих "вагнерівців" і звернувся до керівництва РФ, яке, за його словами, не виділило достатню кількість боєприпасів для російських бійців. На опублікованому відео Пригожин показав втрати росіян за один день і звинуватив у цьому РФ.

Після цього він та Кадиров заявили про намір 10 травня замінити сили "Вагнера" у Бахмуті на чеченські війська "Ахмат". Вони, ймовірно, прагнуть створити умови, щоб покласти провину за будь-які невдачі Росії в районі Бахмуту на Міноборони РФ.

Читайте також: Війська РФ, ймовірно, відмовилися від планів щодо Бахмута, очікуючи наступу ЗСУ, - ISW

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк