23.05.2023, 17:54

Росія перекидає частину військ з України до Бєлгородської області, - ЗМІ

Віктор Білий | Всі новини автора

РДК і "Легіон" почали окопуватися на території РФ, а Росія перекидає частину військ з фронту України в Бєлгородську область.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерело в українській розвідці, передає Час Пік.

"Зараз приймається рішення про можливе переміщення підрозділів 3-ї мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії (постійний пункт дислокації Валуйки, Бєлгородська область) з району бойових дій (Макіївка, Майдан Луганської області) до Бєлгородської області", - повідомило джерело РБК- Україні.

Операція у Бєлгородській області охопила понад 30 кв. км. У самому Грайвороні Бєлгородської області продовжується визволення.

При цьому бійці "Російського добровольчого корпусу" та Легіону "Свобода Росії" заявляють про подальше звільнення Росії та додають, що "продовжують рух далі".

З кількох населених пунктів було евакуйовано місцевих жителів, а в райони партизанської активності дислоковано додаткові сили.

За повідомленням Британської розвідки, російські сили безпеки, ймовірно, протистояли партизанами щонайменше у трьох місцях у районі Бєлгородської області.

"Найпомітніший інцидент стався недалеко від міста Грайворон. Крім перестрілок зі стрілецької зброї, поряд з місцями, де сталися інциденти, були обстріли з дронів або непрямим наведенням", - йдеться в повідомленні.

З кількох населених пунктів було евакуйовано місцевих жителів, а в райони партизанської активності дислоковано додаткові сили. Особи учасників інцидентів не встановлені, але відповідальність за них взяли на себе групи, які виступають проти режиму російського президента Володимира Путіна.

"РФ стикається зі все більш серйозною та багаторівневою загрозою безпеці прикордонних районів: втрати бойових літаків, вибухи саморобної вибухівки на залізницях і тепер уже прямі партизанські дії. Хай там як, ці події можуть допомогти зміцнити кремлівський наратив про те, що Росія - жертва нападу", - повідомили у розвідці.

Радник голови ОП України Михайло Подоляк прокоментував у Twitter реакцію з Кремля щодо ситуації у Бєлгородській області.

"Офіційний Кремль (устами Пєскова) на п’ятнадцятий місяць повномасштабної війни нарешті сформулював мету "спеціальної військової операції": не допустити падіння Бєлгородської області. Дуже рефлективно та недалекоглядно. Пропоную мислити на один крок уперед і починати нову інформаційну кампанію "російської перемоги": "Досягнуто. Разом та назавжди. #Калуга, #Тула, #Рязань – це #Росія". Якщо серйозно, то саме час російському режиму замислитися над обʼєктивністю: що раніше залишите всі території України, то менш грандіозною катастрофою в Росії все закінчиться у фіналі", - написав Подоляк.

Нагадаємо, що в Бєлгородській області з учора продовжується "контртерористична операція". Її оголосили після того, як Легіон "Свобода Росії" та "Російський добровольчий корпус" (РДК) почали проводити операцію у Бєлгородській області (РФ) для звільнення Росії від путінського режиму.

Читайте також: "Для них ганебно діставати свій паспорт": Маляр прокоментувала події на Бєлгородщині

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк