15.07.2023, 18:33

Індія разом із Францією має намір розробити мирний план для України, - Le Monde

франция и индия

Індія хоче разом із Францією розробити свій мирний план щодо врегулювання війни Росії проти України. План відрізнятиметься від раніше запропонованих ініціатив від інших держав.

Про це повідомляє французьке видання ]]>Le Monde]]>, передає Час Пік.

Відповідне доручення прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді дав під час свого візиту до Парижа 13 та 14 липня. Глава уряду Індії прибув на запрошення президента Франції Еммануеля Макрона.

Лідери ухвалили важливі рішення про постачання винищувачів та підводних човнів. Серед тем переговорів була війна в Україні. Макрон закликав Моді активізувати міжнародну діяльність Індії та приєднатися до врегулювання війни.

Індійський прем'єр наголосив, що виступає за дипломатичний вирішення конфлікту, але не підтвердив, що хоче виступити посередником.

За даними видання, Моді після зустрічі з Макроном дав доручення своїм підлеглим розробити разом із Францією мирний план для України, щоб вийти із "дипломатичного глухого кута". Зазначається, що йдеться про ініціативи, які відрізнятимуться від пропозицій, висунутих Китаєм і "Глобальним Півднем", тобто країнами Латинської Америки, Африки та Азії.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам п’ятий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений неадекватності хворої влади однієї неназваної країни та її наслідкам.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Україна може звільнити Крим до осені, якщо буде виконана одна умова, - Бен Ходжес

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: