08.01.2024, 15:05

Путін хоче налякати НАТО: РФ розміщує ядерну зброю поблизу литовського кордону, - WSJ

Путін хоче налякати НАТО та змусити Альянс припинити військову підтримку України. Росія розгортає ядерну зброю у Білорусі поблизу литовського кордону.

Про це пише видання The Wall Street Journal (WSJ), передає Час Пік.

Заяви самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка про те, що Росія завершила розміщення тактичної ядерної зброї в Білорусі, які деякі вважали за блеф, можуть відповідати дійсності.

Принаймні радник із національної безпеки США Джейк Салліван і раніше заявляв, що глава РФ Володимир Путін почав "вживати заходів для розміщення тактичної ядерної зброї в Білорусі". А у липні 2023 року розвідувальне управління Міністерства оборони США повідомило, що "немає підстав сумніватися" у заявах Володимира Путіна про відправку ядерної зброї до Білорусі.

Зараз у США вже називають "ймовірного кандидата" для виконання "нової місії Білорусі щодо ядерного обміну з Росією".

Федерація американських вчених (Federation of American Scientists, FAS) проаналізувала розвідувальні дані з відкритих джерел, зокрема, відеоматеріали Міністерства оборони Білорусі, і дійшла висновку, що військовий аеродром, розташований у місті Ліда Гродненської області Білорусі, є тим самим пунктом.

"Авіабаза, розташована за 40 кілометрів від литовського кордону, то єдине крило білоруських ВПС, оснащене літаками Су-25, є найбільш вірогідним кандидатом на виконання нової місії Білорусі щодо "ядерного обміну" з Росією", - пише WSJ.

Видання наголошує, що заява Лукашенка з'явилася у той час, коли Росія посилює свої погрози на адресу Заходу.

Читайте також: Путін видав наказ про присвоєння українським дітям громадянства Росії: до чого це може призвести

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія "Час Пікчерс продакшн" представляє невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом, які іноді дійсно нагадують реалії сьогодення. Але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Дивіться також:

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" присвячений незламній боротьбі “бойових” комарів, бліх та гусаків із російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк