12.01.2024, 08:58

В ЄС обіцяють все ж таки встигнути виробити мільйон снарядів для України до весни: скільки боєприпасів отримано зараз

артснаряды

Європейський союз зможе виробити до кінця зими мільйон артилерійських снарядів, обіцяних Україні минулої весни.

Про це заявила представник Європейської комісії з питань оборонної промисловості Йоханна Бернсель під час ]]>брифінгу]]> в Брюсселі 11 січня, передає Час Пік.

У ході брифінгу Бернсель зазначила, що промисловість ЄС "вже має виробничі потужності, які значно перевищують мільйон артилерійських снарядів".

Представник ЄС висловила впевненість, що блок зможе досягти "цієї мети до весни", хоч і додала, що зараз виробництво снарядів загальмувалося.

За даними видання ]]>Reuters]]>, станом на початок грудня 2023 року держави-члени Європейського Союзу передали Україні лише 480 тисяч із обіцяного мільйона артилерійських снарядів до весни 2024 року.

Нагадаємо, у березні минулого року міністри оборони та закордонних справ ЄС погодили план зі спільної закупівлі боєприпасів. Він передбачає надання Україні 1 млн снарядів протягом наступних 12 місяців. Однак у листопаді почали надходити заяви про те, що виконати умову ЄС не зможе.

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія "Час Пікчерс продакшн" представляє невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом, які іноді дійсно нагадують реалії сьогодення. Але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Дивіться також:

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" присвячений незламній боротьбі “бойових” комарів, бліх та гусаків із російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте також: Нова редакція проєкту закону про мобілізацію вже готова, - Умєров

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: