27.01.2024, 08:39

Вперше за 15 років США розмістять ядерну зброю у Великобританії, - The Telegraph

сша и великобритания

Сполучені Штати Америки мають намір розмістити ядерну зброю у Великобританії. Це відбудеться вперше за 15 років у зв'язку зі зростаючою загрозою з боку РФ.

Відповідну інформацію оприлюднило видання ]]>The Telegraph]]>, передає Час Пік.

За даними видання, контракти на постачання нового об'єкта на авіабазі Королівських ВПС Лейкенхіт у Саффолку підтверджують, що США мають намір розмістити на авіабазі ядерні боєголовки. Вони втричі перевищують потужність бомби, скинутої на Хіросіму.

Розкриття інформації відбулося після попереджень про те, що країнам НАТО необхідно підготувати своїх громадян до війни з Росією.

Відомо, що США забрали ядерні боєголовки з Великобританії у 2008 році, вважаючи, що загроза холодної війни з боку РФ зменшилась.

Нагадаємо, раніше Великобританія підписала угоду про гарантії безпеки для України, яка передбачає виділення додаткових коштів та підтримку оборонного сектору. Слідом за Британією угоду про гарантії безпеки збирається підписати з Україною Франція.

Читайте також: З сусідом по різні боки фронту? Як Лисичанськ готують до мобілізації і що буде з тими, хто піде за "повісткою"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк