20.05.2024, 07:56

Президент Ірану загинув внаслідок падіння гелікоптера, - ЗМІ

президент ирана погиб

Президент Ірану Ібрагім Раїсі загинув у катастрофі вертольота на кордоні з Азербайджаном. Разом із ним загинули й інші офіційні особи.

Про це повідомляє ]]>Mehr]]>, передає Час Пік.

Ймовірно, разом із президентом Ірану в авіакатастрофі загинув голова МЗС Хосейн Амір Абдоллахіан, який супроводжував Раїсі в поїздці. Крім них, у гелікоптері перебували губернатор провінції Східний Азербайджан Ірану Малек Рахматі, представник Лідера Ісламської революції в провінції Східний Азарбайджан аятолла Мохаммад Алі Але-Хашем та кілька інших неназваних осіб. Внаслідок падіння вертольота не вижив ніхто.

Видання ]]>Reuters]]>, посилаючись на іранського чиновника, повідомляє, що вертоліт після падіння згорів повністю. Хоча й офіційної інформації щодо стану пасажирів немає.

Рятувальники всю ніч проводили пошуково-рятувальні операції, незважаючи на погану погоду. У районі падіння літака було холодно, туман та дощ.

Вертоліт Раїсі був виявлений за 30 кілометрів від селища Тавал, у провінції Східний Азербайджан. За попередніми даними, вертоліт впав на гору і спалахнув. Уламки вертольота були виявлені завдяки турецькому безпілотнику.

Читайте також: Вертоліт із президентом Ірану потрапив в аварію: подробиці

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк