21.05.2024, 08:58

Відправка військових інструкторів США до України: у Пентагоні назвали умову, за якої це станеться

пентагон

США поки що не планують відправляти в Україну військових інструкторів. Однак, це може статися після завершення бойових дій, які розв'язала РФ проти України.

Про це заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Чарльз Браун за підсумками засідання у форматі "Рамштайн", передає Час Пік з посиланням на інформацію ЗМІ.

Браун нагадав, що раніше, до початку широкомасштабної військової агресії РФ, американські військовослужбовці були в Україні в рамках спільних тренувань.

"Зараз цього не відбувається. Коли я казав, що колись ми зможемо це робити знову, це як тільки військовий конфлікт закінчиться, коли буде краща ситуація. Тоді, я підозрюю, ми зможемо привезти інструкторів", - сказав генерал.

Він зазначив, що наразі "немає планів привозити американських інструкторів в Україну".

Нагадаємо, раніше влада Естонії виступила за відправку військ НАТО в Україну і підтвердила, що західні інструктори вже займаються навчанням українських військових.

Читайте також: Будівництво нових об'єктів і відновлення старих: які "плани" щодо Лисичанська озвучують росіяни та чи схоже це на правду

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк