14.06.2024, 12:55

Хусити атакували українське судно в Аденській затоці: на борту виникла пожежа

13 червня єменські хусити здійснили атаку на українське судно Verbena, яке експлуатувалося польським перевізником під прапором Палау. Інцидент стався в Аденській затоці, коли судно випливало з Малайзії до Італії з вантажем дерев'яних будівельних матеріалів.

За повідомленням Центрального командування Збройних сил США, хусити випустили по судну дві протикорабельні крилаті ракети, передає Час Пік.

Внаслідок влучення ракет на борту Verbena виникла пожежа, а один із моряків отримав тяжкі поранення. Американські військові евакуювали пораненого на сусідній військовий корабель, де йому надали медичну допомогу.

Центральне командування ЗС США засудило безвідповідальну поведінку хуситів, що загрожує регіональній стабільності та ставить під загрозу життя моряків у Червоному морі та Аденській затоці. Американські військові наголосили, що хусити стверджують, що діють від імені палестинців у Газі, але при цьому атакують та загрожують життю громадян третіх країн, які не мають нічого спільного з конфліктом у Газі.

Крім того, американські військові наголосили, що терор хуситів на морі ускладнює не лише комерційний транзит, а й доставку гуманітарної допомоги до постраждалих регіонів Ємену та Гази. Центральне командування ЗС США заявило про намір продовжувати співпрацю з партнерами для притягнення хуситів до відповідальності та зниження їхнього військового потенціалу.

Цей інцидент вкотре наголошує на необхідності міжнародного співробітництва для забезпечення безпеки морських шляхів та захисту мирних громадян від необґрунтованої агресії.

Читайте також:

Вибухи в районі військового аеродрому "Морозовськ" та відсутність електрики: БПЛА атакували Ростовську область

Корпоративні подарунки для співробітників: яким правила слід врахувати

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк