18.08.2024, 19:39

В Африці за тиждень сотні людей заразилися вірусом мавп'ячої віспи, є летальні випадки

оспа обезьян

За тиждень у країнах Африки зафіксували 1200 нових випадків вірусної інфекції mpox, більш відомої як мавп'яча віспа.

Про це йдеться у звіті Агентства охорони здоров'я Африканського союзу (CDC), передає Час Пік.

Нові випадки були виявлені у п'яти країнах Африки - Бурунді, ЦАР, ДР Конго, Нігерії та Руанді. Внаслідок зараження померли 24 особи. Дослідження проводилися в період з 9 по 16 серпня.

Усього з початку 2024 року було зареєстровано 18 737 випадків зараження у 12 країнах Африканського союзу. Як наслідок, 541 людина померла.

Варто зазначити, що вірус дійшов і до Європи. Днями перший випадок зараження мавп'ячою віспою було виявлено у Швеції. Напередодні ВООЗ ухвалила рішення оголосити спалах цієї хвороби надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров'я всього світу.

Як відомо, mpox здебільшого передається через близький тілесний контакт, а також під час розмови чи дихання поряд з іншою людиною. Він викликає характерну комкувату висипку з гнійними ураженнями, лихоманку, біль та ломоту і особливо небезпечний для вагітних жінок.

Читайте також: Відмова від уцілілого житла в окупації чи відмова від компенсації? Перед яким вибором можуть поставити переселенців та на що готові погодитися ВПО з Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк