18.08.2024, 21:22

В Італії українець нарвався на штраф у тисячі євро: що він зробив

колизей

Дев'ятнадцятирічний український турист вирішив залишити автограф на стінах Колізею. Італійські правоохоронці швидко знайшли порушника та оштрафували його.

Про це повідомляють українські ЗМІ з посиланням на Fatto Quotidiano, передає Час Пік.

За даними видання, у приїжджих нерідко виникають думки про увічнення свого імені на стінах Колізею. Однак вигравірувати своє ім'я чи ім'я своєї дівчини на Колізеї, як і на будь-якій іншій пам'ятці - серйозне порушення закону в Італії.

Цього разу порушником виявився 19-річний український турист, який залишив свої ініціали між входом у перше кільце та атріум. Свідок побачив цю сцену і сповістив охорону. Поліція повідомила юнакові про правопорушення та оштрафувала.

Як зазначило італійське видання, зазвичай цей злочин інкримінують як псування та пошкодження культурних цінностей, а за це передбачається покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років та штраф до 15 000 євро.

Читайте також: Відмова від уцілілого житла в окупації чи відмова від компенсації? Перед яким вибором можуть поставити переселенців та на що готові погодитися ВПО з Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк