31.08.2024, 08:25

Вибухи, "прильоти", пожежі: Російська влада скаржиться на удари по Бєлгороду

Белгород / Скриншот с видео

У російському Бєлгороді ввечері 30 серпня пролунали вибухи. Місцева влада заявляє про роботу ППО, жертви, та постраждалих.

Над російським Бєлгородом та районом ввечері 30 серпня спрацювала система протиповітряної оборони, збито кілька повітряних цілей на підльоті до міста. Про це повідомив губернатор області В'ячеслав Гладков, передає Час Пік.

Як заявив чиновник, Бєлгород було атаковано "касетними боєприпасами з РСЗВ "Вампір". У місті пробито дахи та вибито вікна у двох багатоквартирних будинках, ще в одному - пошкоджено скління. У двох соціальних об'єктах та двох комерційних об'єктах пошкоджено скління та фасади. Осколками посічено 9 автомобілів.

У селищі Дубове Бєлгородського району біля торговельного центру пошкоджено 13 авто. Внаслідок прямих влучень спалахнуло 2 будинки, легковий автомобіль та гараж. Пошкоджено покрівлю, вибито вікна в одному багатоквартирному та 5 приватних житлових будинках. Варто зазначити, що за даними прокуратури Харківської області, удари по Харкову 30 серпня було завдано керованими авіаційними бомбами саме з н.п. Дубове з літаків СУ-34.

Як заявив Гладков, над містом і районом нібито було збито кілька повітряних цілей. П'ятеро людей загинуло (одна жінка та четверо чоловіків), 37 - поранено (серед них 6 дітей).

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк