10.09.2024, 13:57

Естонія змінює правила надання допомоги на оренду житла для українських біженців

беженцы в эстонии

Департамент соціального страхування Естонії має намір змінити порядок надання одноразової допомоги на оренду житла українським біженцям.

З середи, 11 вересня, Департамент соціального страхування має намір надавати одноразову допомогу на оренду житла лише тим українським біженцям, які нещодавно прибули до Естонії, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Наразі ця компенсація не залежить від доходу біженців, і на неї можуть претендувати всі українці, які прибули до Естонії з 24 лютого 2022 року. Розмір разової компенсації становить максимум 1200 євро.

У листі, надісланому місцевим органам самоврядування, генеральний директор департаменту Марет Маріпуу наголосила, що станом на даний момент в Естонії проживає значна кількість українських біженців. Вони перебувають у країні вже понад рік і звернулися по допомогу на оренду житла після продовження їхнього первинного посвідки на проживання. З 11 вересня така компенсація може бути надана лише у випадку, якщо відповідна заява була подана біженцем протягом перших шести місяців після отримання першої посвідки на проживання в Естонії.

Щоб отримати допомогу, необхідно отримати тимчасовий захист, а також зареєструвати місце проживання в органі місцевого самоврядування.

Читайте також: Керченський міст доживає свої дні: конструкції руйнуються, а безпека під загрозою

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк