03.10.2024, 10:56

Нічого складного: 116-річна монахиня розкрила секрет свого довголіття

долгожитель

Іна Канабарро Лукас вважається другою найстарішою людиною у світі. Вона лише на місяць молодша за Томіко Ітоокі, якій належить світовий рекорд найстарішої живої людини.

Наразі жінці виповнилося 116 років. Вона живе в будинку Конгрегації сестер терезіанок Бразилії в Порту-Алегрі, де вже багато років дотримується одного й того ж порядку дня, передає Час Пік з посиланням на інформацію ЗМІ.

Народившись у 1908 році серед шести братів та сестер, Іна вважалася настільки слабкою та худорлявою, що багато хто думав, що вона не виживе. Лікарі попереджали, що вона не доживе до повноліття. Проте помилились. Іна завжди жила активним життям. Близько 1928 року вона переїхала до Монтевідео, Уругвай, а потім у віці 18 років стала монахинею. У 1930 році вона повернулася до Бразилії, де викладала португальську мову та математику.

Жінка стала свідком двох світових війн і пережила недавню пандемію COVID-19. У жовтні 2022 року вона сама заразилася вірусом, перебуваючи в лікарні, але одужала протягом місяця.

Незважаючи на вік, Іна активна і зараз активна, хоча для пересування потребує ходунок.

Сама монахиня пов'язує своє довголіття з вірою.

"Мій секрет, мій великий секрет - це молитва. Я щодня молюся за всіх людей у ​​всьому світі", - стверджує довгожителька.

Крім того, вона дотримується чіткого порядку дня. В один і той самий час прокидається та відходить до сну. А ще Іна - неймовірний оптиміст. Вона зберігає почуття гумору, і навіть на питання про те, скільки їй років, жартує: "Кілька років. 116".

Читайте також: Дієтологи назвали доступний фрукт, який спалює жир краще за тренування

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: