19.08.2020, 15:56

Грозові дощі та свіже повітря: в Україні спаде спека, але не скрізь

лето

В Україні 20 серпня в деяких регіонах очікується похолодання і грозові дощі. У більшій частині областей - жарко і сонячно.

Після спекотного Яблучного Спаса повітря трохи освіжать короткочасні грозові дощі, передає Час Пік з посиланням на прогноз погоди відомого українського синоптика Наталки Діденко. 

Дощі очікуються на Півночі, уздовж смуги Харківщина - Дніпро з районами - Миколаївщина. Залишиться ймовірність дощів в західних областях.

Однак деяким регіонам не варто боятися осадів. Так, спека буде переважати на Півдні - + 26-32 градуси, а на сонці - до + 32-34 градусів. На Заході очікується більш прохолодна погода - + 24-28 градусів.

У Києві завтра, 20 серпня, + 30-32 градуси, однак є надія на короткочасний дощ, можливо з грозою.

Послаблення спеки в столиці передбачається вже 21-22-го серпня, проте в неділю, в День прапора і в День Незалежності України знову потеплішає до + 27-30 градусів.

Нагадуємо, що сьогодні, 19 серпня, православні християни відзначають Другий (Яблучний) Спас або Преображення Господнє. У це велике свято є маса традицій і заборон, яких необхідно неухильно дотримуватися.

Читайте також: Зміни клімату можуть перетворити Сахару в зелений рай

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк