12.09.2020, 09:52

У Міносвіти заявили, що у будівлю міністерства увірвалися невідомі

Марина Началова | Всі новини автора
минобразования

Інцідент стався ще наприкінці серпня. Міністерство освіти і науки звернулося до правоохоронних органів, повідомила прес-служба МОН, передає Час Пік.

Повідомляється, що наприкінці серпня вночі до Міністерства освіти і науки України проникли невідомі особи та направилися до однієї з приймалень кабінету будівлі МОН.

У прибудові будівлі МОН ведеться відеофіксація, і на записі було видно, як невідомі особи шляхом незаконних дій потрапили до приймальні, а потім і до самого кабінету. Камера відеоспостереження зафіксувала, як особи переглядали папери, робили фото службових документів та нишпорили у приміщенні. З будівлі Міністерства невідомі особи вийшли за 15 хвилин після того, як залишили кабінет. 

МОН вважає, що особи, які незаконно проникли до приміщення Міністерства, скористалися своїм службовим становищем та здійснили перевищення влади або службових повноважень. Не виключається можливість, що невстановлені особи будуть намагатися використати незаконно отримані службові документи у протиправних цілях, у т.ч. з метою нанесення шкоди державним інтересам у сфері освіти, а також з метою дискредитації працівників МОН, заявили у відомстві.

Міністерство скерувало до правоохоронних органів заяву про кримінальне правопорушення з метою внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Наразі МОН очікує прийняття відповідними правоохоронними органами рішення щодо початку досудового розслідування за викладеними фактами.

Читайте ще: Уряд України може переглянути обмеження для "червоної" зони карантину

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: