26.10.2020, 21:54

Медики назвали 5 ознак того, що ви вже перехворіли коронавірусом

Ольга Романец | Всі новини автора
коронавирус - признаки

Коронавірус шаленими темпами продовжує поширюватися по території нашої країни. Якщо ви турбуєтеся про свій стан, звіртеся з п'яти ознаками, які можуть свідчити про хворобу.

Про п'ять ознак захворювання COVID-19 розповіли британські вчені з Оксфордського університету, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Тимчасова втрата нюху

Якщо ви не відчуваєте запаху і смаку, значить у вас вражені нервові закінчення в периферійній і центральній нервовій системі.

Багато хто думає, що це пов'язано зі звичайним нежиттю і закладеним носом. Але якщо у вас не було нежиті - і ви не відчуваєте запахів, швидше за все у вас був коронавірус.

Синдром сильної втоми

Навіть перехворівши втома залишається. Вона може говорити про те, що в організмі відбувається процес інтоксикації.

Кон'юнктивіт

Печіння, свербіж, почервоніння і скупчення гною в куточках очей можуть бути ознаками ураження слизової при легкій формі коронавірусу.

Висип на пальцях рук

Цей симптом спостерігається частіше у молодих людей і дітей. На пальцях вони можуть побачити висип. Це говорить про те, що хвороба протікає в легкій формі.

Підозра на інсульт

Коронавірус може вражати не тільки легені, але і головний мозок. У пацієнтів з легкою формою інфекції медики спостерігали симптоми, схожі на ті, які бувають у людей в передінсультному стані: втрата свідомості, запаморочення, легке оніміння лицьових м'язів.

Читайте також: Якою буде погода в листопаді: синоптики зробили прогноз на наступний місяць

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк