01.11.2020, 14:59

Нові зони карантину, подорожчання газу, заборона на вилов риби та нововведення на дорогах: що чекає українців з 1 листопада

что ждет украинцев с 1 ноября

У листопаді українців чекає ряд нововведень, змін та заборон. Серед них - нове епідемічне зонування, підвищення ціни на газ, нові обмежувачі швидкості, заборона на вилов риби в зимувальних ямах та багато іншого. Головне - в одній статті.

"Червона" зона розширилася: Україну поділили на нові зони карантину

В Україні з 00 години 00 хвилин 2 листопада вступає в дію нове епідемічне зонування. "Червона" зона розширилася, в неї потрапили 112 адміністративних одиниць. 

У "зеленій" зоні залишилися всього два райони. Подробиці читайте в публікації.

На дорогах України з'являться нові обмежувачі швидкості: що потрібно знати водіям

В Україні вперше розроблено стандарт на заходи та засоби для заспокоєння дорожнього руху на автошляхах. Ці зміни набули чинності з 1 листопада 2020 року. 

Досі існувало тільки один засіб заспокоєння руху - так званий "лежачий поліцейський"... Про нововведення читайте в публікації.

Газ подорожчав з 1 листопада: ціни в регіонах України істотно різняться

В Україні відразу після виборів різко подорожчав газ для населення. "Нафтогаз" на листопад встановив цінник на 35% вище попереднього тарифу. Ціни у більшості інших постачальників - ще вище.

У зв'язку з переходом на ринкові рейки, ціни у різних постачальників будуть дещо відрізнятися. Дізнайтеся, скільки доведеться заплатити споживачам в різних регіонах України. Читайте подробиці...

На Луганщині з 1 листопада заборонений вилов риби в зимувальних ямах: онлайн карта з координатами

Держрибагентство попередило, що з 1 листопада в більшості українських водойм вступає осінньо-зимова заборона на вилов риби в зимувальних ямах.

Рибоохоронними патрулями створені інтерактивні онлайн карти з переліком зимувальних ям та їх географічними координатами в різних регіонах України. Онлайн карти дивіться тут.

В Україні вводиться в обіг нова 2-гривнева монета

Національний банк України вводить в обіг пам'ятну монету "Андрій Ромоданов" номіналом 2 гривні.

В обіг надійдуть 30 тис. примірників. Придбати монети можна буде починаючи з 2 листопада. Як виглядають монети, дивіться тут.

Також варто відзначити, що 6 листопада - останній день, коли Центральна виборча комісія повинна офіційно оголосити остаточні результати місцевих виборів в Україні. Тому в листопаді новообрані голови міст, сіл та селищ, а також депутати місцевих рад приступлять до роботи.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк